-
top of page

TEXTE:

IMAGES:

KEANE, DAVE STEWART & LOREEN OP BEACH FESTIVAL NIEUWPOORT

NL Terwijl andere festivals een sabbatjaar nemen pakt Beach Festival Nieuwpoort uit met grote namen. De organisatie maakte eerder al bekend dat het ambitieuze festival zal uitbreiden van 2 naar 3 dagen én dat ze met een gevarieerde affiche van lokale & internationale artiesten willen scoren. Zo werden Sting, Oscar and the Wolf, Clouseau en Metejoor de voorbije maanden al gelanceerd als headliners op respectievelijk 19, 20 en 21 juli. Vandaag maakt het festival bekend dat onder meer Keane, Dave Stewart & Loreen toegevoegd worden aan de affiche.


KNALLENDE START MET STING OP VRIJDAG 19 JULI

Op de openingsdag van het festival staat Sting als headliner geprogrammeerd. De frontman van The Police zorgt zo meteen voor een internationale topact. Hij krijgt onder meer het gezelschap van de Amerikaanse Blueslegende Seasick Steve.


NIEUWE NAMEN VOOR ZATERDAG 20 JULI

Ook op de tweede dag van het festival belooft de organisatie een ijzersterk programma. Naast Oscar and the Wolf - die eerder al als headliner werden aangekondigd - maken ze nu bekend dat ook Keane, Dave Stewart & eurosong sensatie Loreen geprogrammeerd staan.


De Britse band Keane is met z’n 12 miljoen verkochte albums absolute wereldtop. Ze vieren op het festival hun 20-jarig bestaan en brengen als tweede headliner hun ‘heerlijk eerlijke’ hitsongs en de beeldende muziek waar ze bekend om zijn.


Fans van de Eurythmics zullen ongetwijfeld uitkijken naar het optreden van Dave Stewart. Deze levende legende brengt met de Eurythmics tournée hun grootste hits naar de festivalweide in Nieuwpoort. Met een carrière die zich uitstrekt over vier decennia en meer dan 100 miljoen verkochte albums wereldwijd, behoort Dave Stewart tot de meest gerespecteerde en getalenteerde figuren in de geschiedenis van de popmuziek.

Nog zo’n topact op zaterdag is de tweevoudige Eurosongwinnares Loreen. Met haar hits ‘Euphoria’ en ‘Tattoo’ - de hit waarmee ze Eurosong 2023 won - zorgt ze ongetwijfeld voor kippenvel op het festivalterrein.


21 JULI: NATIONALE FEESTDAG MET ARTIESTEN VAN EIGEN BODEM

De - nieuwe - derde dag werd eerder als aangekondigd als een dag met artiesten uit eigen land. Clouseau komt er als main act hun 40e verjaardag vieren. Metejoor, Natalia & Olivia maken het Belgisch feestje compleet.


Wie de volledige line-up van het festival wil zien kan terecht op www.beachfestival.be. Op die website kan je vanzelfsprekend ook terecht voor tickets. Het Nieuwpoortse festival gaat dit jaar door van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juli.

bottom of page