-
top of page

TEXTE:

IMAGES:

CLOUSEAU | ZONDAG 21 JULI 2024

NL Clouseau40 kleurt affiche Beach Festival Nieuwpoort op nationale feestdag 2024.


Na de veelbelovende aankondiging van Sting op vrijdag, pakt het Beach Festival Nieuwpoort uit met een ‘Belgische’ zondag. Niemand minder dan Clouseau viert hun veertig jaar ook op Beach Festival Nieuwpoort op zondag 21 juli 2024, onze nationale feestdag.


Dat Koen en Kris Wauters volgend jaar met Clouseau40 hun veertig jarig bestaan vieren was al geweten. De verkoop van de jubileumconcerten in het sportpaleis ging dan ook razendsnel en het is duidelijk dat iedereen de indrukwekkende carrière en fenomenale hitlijst van beide broers mee wil vieren. In aanloop naar die concerten plant Clouseau een uniek zomerconcert tijdens de derde en laatste dag van het Beach Festival in Nieuwpoort. Met dit concert in echte festivalsfeer én zicht op zee wil de organisatie Clouseau40 op een eigen, aparte manier vieren.


Clouseau hoeft geen introductie. De band, bestaande uit de getalenteerde broers Koen en Kris Wauters, is al decennia onverminderd populair en wordt beschouwd als vaderlands muzikaal erfgoed. Hun muzikale oeuvre omvat meerdere ijkpunten in de Nederlandstalige popmuziek, die zelfs onze taal hebben beïnvloed. Van de onvergetelijke klassiekers ‘Hoeders van de wet’ en ‘Het zit vanbinnen’ tot de unieke uitspraak van ‘Nobelprijs’, Clouseau heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op de muziekscene.


Mis dit historische moment niet en beleef de magie van Clouseau live vanuit het Maritiem Park van Nieuwpoort tijdens Beach Festival Nieuwpoort 2024. Die derde dag, niet toevallig op 21 juli, wordt trouwens ééntje in de nationale driekleur. Fans van oerdegelijke nummers van eigen bodem zullen dus zeker aan hun trekken komen tijdens deze unieke laatste dag van het festival. Zorg dat je erbij bent en koop meteen je tickets via www.beachfestival.be.


Ticketverkoop neemt recordstart


De aankondiging van Sting vorige week zorgde ervoor dat ticketverkoop een razende start nam. Wie het festival één, twee of drie dagen wil bijwonen moet dus snel zijn. Tickets zijn verkrijgbaar via www.beachfestival.be. Op die site is ook meer informatie te vinden. De headliners voor zaterdag 20 juli en de volledige affiche zal de organisatie binnenkort bekendmaken.

bottom of page